top of page
Animal brown horse

Om mig

Highly Trained, Highly Effective

Godkendt efter internationale standarder
Jeg er i det engelske sadelmagerlaug “Society Of Master Saddlers”.
Jeg er Master saddler, hvilket er det højeste niveau/titel for sadelmagere, der er uddannet til at producere og reparere sadler, trenser og seletøj.

Min titel som Society of Mastersaddlers qualified saddel fitter kræver at jeg tager på kursus hvert andet år for at at beholde denne.

Desuden er jeg “Associate Overseas Member”, hvilket betyder jeg har forpligtet mig til at overholde selskabets regler omkring arbejdsprocedurer, ånd og etik, samt løbende at efteruddanne mig.

Dette er mine kunders sikkerhed for at jeg efterlever de strengeste krav indenfor faget, og løbende holder mig up-to-date med udviklingen i branchen.

Herunder kan du læse lidt om mig selv, mit firma og min uddannelsesmæssige baggrund.

November 2011
Master Saddler

1. september 2008—NU
Selvstændig sadelmager

I 2008 rykkede jeg teltpælene op fra England, tog hjem til Danmark og opstartede som selvstændig sadelmager i Hørby. Jeg havde på det tidspunkt været i England i 5 år og uddannet mig til professionel sadelmager samt arbejdet med heste. I dag hjælper jeg hovedsaglig danske ryttere med at finde og justere den rigtige sadel til deres hest.

August 2005 —August 2008
Læreplads og Svendebrev hos Peter Lewis, Pointings Saddlery, Bath, England.

Hos Pointings Saddlery fik jeg hurtigt ansvaret for al fremstilling og reparation af trenser, martingales, grimer, stigremme, gjorde, tasker osv. Lidt senere kom tilpasning, omstopning og reparation af sadler, samt tilpasning af ridehjelme og sikkerhedsveste i den tilhørende butik. Gennem min tid hos Pointings Saddlery tog og bestod jeg prøverne City & Guilds Skills Test Level 3 Bridle, Level 3 Saddle, Level 3 Harness og Society of Master Saddlers Qualified Saddle Fitter kursus. Dertil kom et certifikat til at installere og tilpasse sadler med Flair luft pude system.

September 2003—August 2005
Uddannelse samt sadelmagererfaring i England
Optaget på Cordwainers Diploma på Capel Manor College. Tilbragte 2 år på at lave sadler, trenser, grimer, seletøj, lære om forskellige bid, hestens anatomi og meget mere.

På Capel Manor College tog jeg også City & Guilds Skills Test Level 1, Level 2 Bridle, Level 2 Saddle og Level 2 Harness.

I 2005 fik jeg en 2. plads ved Englands årlige sadelmagerkonkurrence.

Jeg har elsket heste lige siden jeg lå i barnevognen, men først da jeg var 6 år fik jeg lov til at få rideundervisning. Det skete på Hobro og omegns Rideklub. Min mor mente, at det var vigtigt, at jeg også lærte noget af teorien
omkring ridesporten, så endnu før jeg kunne læse, hjalp hun mig gennem Ridemærke 1 og 2. Det blev i de efterfølgende år til alle 5 mærker.

I 1994 fik jeg min første pony, en shetlandspony, Gitte. Da jeg fik Gitte, var jeg allerede alt for stor til at ride på hende, så min far hjalp mig med at køre hende til. I december 1995 købte jeg Lasse: En fremadsøgende fjordhest med mod på livet. Det lykkedes mig at ride ham op til at gå en LA4 dressur og springe 110cm. Lasse tilkørte jeg også for at have en anden måde at holde ham i kondi. I mellemtiden havde jeg mere eller mindre overtaget naboens fjordhest Lotte. Alle heste havde jeg opstaldet hjemme, så jeg lærte tidligt at tage ansvar for hestene, dog har mine forældre altid været søde til at hjælpe med at passe hestene. Siden har der altid været heste her, og pt. er her 3 heste. Tulle og Rødhætte, mor og datter på 120 cm, som det er planen at ride til og køre til. Så må vi se hvornår det sker. Derudover har jeg Basil; min gamle travhest som jeg rider lidt på, når der er tid. Basil er også en af de faste heste, der må lægge ryg til, når jeg skal prøve nye sadler.

Da jeg gik i 9. klasse fik jeg mulighed for at komme i erhvervspraktik som sadelmager, og der blev jeg fanget. Mens jeg arbejdede på en rideskole efter endt HHX eksamen, fandt jeg ud af, at jeg kunne blive uddannet sadelmager i England. Så var der kun tilbage at tage springet…

Om mig: About
bottom of page